Djurönäset – mat, spa och avkoppling

I helgen checkade jag in med vänner och familj på hotell Djurönäset i Stockholms skärgård för en helg med spa, middag, övernattning och frukost.

Förra årets härliga sommarväder lyste med sin frånvaro trots att det bara är augusti. Trist grått väder, lite duggregn och höst i luften. En med andra ord helt perfekt helg att tillbringa på ett mysigt spahotell för en avkopplande staycation.

Djurönäset – hotell och konferens

Djurönäset är beläget nära vattnet på Djurö i Stockholms skärgård. Hotellområdet är inbäddat i tallskog som doftar så där ljuvligt av skog, omgivet av bergknallar täckta av mossa och tät purpurfärgad ljung.

Hotellet består av många mindre byggnader med fasad som liknar tallarnas bruna skrovliga bark, och gör att hotellbyggnaderna smälter in i naturen.

Hotellet har 274 hotellrum och både små och stora konferensrum.

På hotellområdet hittar du deras mysiga spa, flera restauranger, gästhamn, strand, den populära Folkparken, en tennisbana och ångbåtsbryggan bland annat.

Restaurang Matsalen på Djurönäset

I receptionsbyggnaden är huvudrestaurangen Matsalen belägen. Restaurangen är inredd i varma färger och ger ett ombonat intryck med mjuka sammersklädda soffor och vacker utsikt över havet. Här serveras frukost, lunch och middagen. Gott, vällagat och mysigt!

Det bästa med restaurang Matsalen är den härliga uteserveringen Terrassen med svårslagen utsikt mot havet.

Skärgårdskrogen på bryggan – Sjöboden

Mitt personliga favoritställe för en lunch på Djurönäset hittar du genom att promenera från hotellet genom den lilla tunneln under vägen, och nedför den långa branta grusiga backen. Sen är du framme vid Sjöboden – den mysiga skärgårdskrogen på bryggan. Med full havsutsikt och vågorna som skvalpar under fötterna medan du äter. Hög mysfaktor och väldigt gott!

Djurönäset SkärgårdsSPA och relax

Vi tillbringade eftermiddagen på hotellets spa. Här finns en stor inomhuspool, bastulandskap och varm utomhuskälla med havsutsikt. Perfekt för dig som vill unna dig skön avkoppling i vacker och stillsam miljö. Spaet erbjuder även olika behandlingar.

Evenemang på Djurönäset

På Djurönäset arrangeras olika konserter event och specialhelger. Under sommaren hittar du vissa av arrangemangen på skärgårdskrogen Sjöboden nere på bryggan, och året runt är det full fart i Folkparken.

Hur hittar du till Djurönäset?

Från Slussen i Stockholm tar resan ca 1 timme med buss. Med bil tar resan från Stockholm ca 35-45 minuter. Värmdö taxi har också fasta priser från Stockholm till Djurönäset.

Ett hemtrevligt hotell med stor potential och trevlig personal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s