En All Inclusive-semester i Turkiet

Nyss landat hemma i höstkylan och plockat in sista vändan med tomater och höstäpplen från trädgården nu innan den riktiga kylan snart står för dörren.

Kontrasterna är stora mot förra veckan som tillbringades i Turkiet på en semesterresort med All Inclusive. Medelhavet visade sig från sin allra bästa sida med höstsol, klarblå himmel och härligt ljummet hav efter månader av varmt sommarväder. 

B60FBF7F-1C58-459C-954F-FD383D293FD8

En semester med avkoppling

Varje semester har sitt syfte. Ibland en maxad semestertripp fullmatad med upplevelser för att hinna med så mycket som möjligt, och ibland en lugn semesterresa för total avkoppling med syfte att göra så lite som bara möjligt.

Efter snart 20 år i resebranschen har jag rest en hel del både hit och dit i världen. Denna gång var första gången jag inte lämnade hotellområdet på hela veckan. Veckan fylldes av återhämtning, avkoppling och omladdning inför den stundande vintern. Även om det inte är helt enkelt alla gånger att ta det lugnt med en nybliven 1-åring som springer (och klättrar) snabbt som vinden…

00B0F88D-79C9-44C2-A1A1-9BA1CEFF0564

Vi hade lite snäva datum när vi bokade vår resa men som tur var hittade vi en avgång som passade oss – resmålet denna gång blev Turkiet. Vi valde ett hotell med All Inclusive för enkelhetens skull – bekvämt och bra speciellt när man reser med barn. Valet föll på hotellet TUI Sensatori Barut Sorgun utanför Side.

2B18FD3F-D8F2-409C-A7F7-0244D10D6ECA_1_201_a

Om hotell TUI Sensatori Barut Sorgun

Hotellet TUI Sensatori Barut Sorgun är genomgående modernt, luftigt, snyggt och stilrent. Detta är ett hotell som lever upp till vad jag kallar ”modern lyx” – ett hotell med hög kvalité rakt igenom och en avslappnad stämning. Här trivs både stora som små.

Hotellpersonalen gör verkligen det där lilla extra och lägger ribban av servicenivå högt. Det märks att här tummar man inte på kvalitén.

0F6589F7-EA71-4A0E-9854-A311D5BC8C70603EB10D-A061-4CAC-A006-F61A65BBE52B

Hotellet med en vacker grönskande trädgård, stora grönytor, lekplatser för barnen och vajande palmer. Här finns flera pooler och en kort promenad genom hotellets trädgård breder det gnistrande Medelhavet och den vidsträckta sandstranden ut sig. Det råder ett behagligt lugn på hotellet. Här behöver man inte gå upp tidigt på morgonen för att paxa solstolar, det finns gott om solstolar både på stranden och vid poolen.

93C21EA0-1DF4-45B3-868F-815EFA6F267BA85951F1-F7FD-41D9-AF12-05746C50990F

Frisör, spa och träning på hotellet

Hotellet har också hårfrisör, gym, tennisbana, ett väldigt fint spa med många olika behandlingar och en stor inomhuspool. Det finns träningsklasser både ute och inne som yoga, högintensiva träningspass och vattengympa.

Ett familjehotell med zoner endast för vuxna

Hotellet har flera zoner bara för vuxna till exempel i den stora bufférestaurangen, en egen del på stranden, egna barer och även ett eget poolområde. De har även en egen hotellbyggnad endast för vuxna. Så vill vuxna ha en lugnare miljö, som sagt med bara vuxna så är det inga som helst problem på detta hotellet.

29E8A4EB-046D-4191-9866-60713368B1C0E3DE29DF-BBBB-4F6D-877F-084974FE6FC10A8BADBE-BF16-4F0F-A1B2-47E40050CD1F

Samtidigt som att de olika zonerna passar vuxna som vill ha en extra lugn semester, vill jag också lyfta fördelarna med zonerna för familjer som reser med barn och bor på hotellet.

Som barnfamilj behöver man inte känna att man stör någon även om barnen är livliga. Det här är ett hotell som gör det enkelt och bekvämt för familjer med barn. Boendet är i familjebyggnaden på hotellområdet, endast ett stenkast från poolen där hela familjen är välkommen. Det finns även flera lekplatser på hotellområdet nära poolen, barnpool och engelskspråkig barnklubb.

BB9DF29B-5D82-447D-AA1C-9DB6037A990C

Maten på hotellet

Maten på hotellet håller mycket hög klass – gott, varierat och vällagat. Efterrätterna är som riktiga hantverk och en fröjd att vila ögon på.

Det blev middag på bufférestaurangen flera gånger under veckan trots att själv inte är så värst förtjust i stora maffiga middagsbufféer. Men med en mysig uteservering och bordsservering av all dryck så blev det en mysig upplevelse att äta middag på bufférestaurangen också.

Luta sig tillbaka, njuta av maten och blicka ut över trädgården och Medelhavet med en vykortslik ”palm i solnedgång” vy. 

2916EA0D-0E9B-4E6D-89E8-8947B6E4D112_1_201_a

Hotellets bufférestaurang har en minibuffé för barn med anpassade rätter i lagom höjd så att de själva kan ta mat. Perfekt!

Hotellet har också en trevlig strandrestaurang, här sitter du på första parkett och blickar ut över stranden, På dagtid serveras goda lunchrätter och kvällstid ligger fokus på fisk och skaldjur. I huvudbyggnaden hittar du också ett café med smarrig glass, utsökta bakverk, läskande iskaffe och en hel rad med olika varma kaffedrycker. 

8E323C89-8C97-4D78-AE33-C719959DF778_1_201_a64435ACC-D557-4A3A-86F2-E54BEB361DD8_1_201_a

Det finns också flera barer och a la carte restauranger som serverar turkiska specialitéer, grillat kött, italienskt, nyfångad fisk och skaldjur samt en lite finare lite fine dining-restaurang.

Hitta till TUI Sensatori Barut Sorgun

Hotellet är beläget utan för Side, ca en timmes transfer från Antalya flygplats. Det finns också en busshållplats utanför hotellet så det är lätt att ta sig runt med lokalbuss, eller en kort tur med taxi.

Uppleva mer

För dig som vill se dig om finns det många utflykter att välja mellan. Vill du göra något på egen hand så ta en tur in till närliggande Side eller besök marknaden i Manavgat.

För vem?

Hotellet passar utmärkt för den som vill ha moden lyx, kvalité utan att det blir för stelt. Här trivs vuxna som reser utan barn och barnfamiljer som vill unna sig det lilla extra utan att känna att de stör.

Kort och gott – hotellet passar utmärkt för hela familjen, speciellt bra för till exempel en generationsresa med släkt och vänner.

Klimatkompenserat och hållbart resande

Ord som flygskam och tågskryt diskuteras mycket, jag tror trots allt att man inte kan sluta flyga. Sen måste vi hitta en väg framåt med ett hållbart resande.

Denna resa är klimatkompenserad av researrangören.

F22310B4-0686-436A-9782-5ADC4BEB7320_1_201_a

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s