Stadshuset – vackra Stockholm City Hall

Från min arbetsplats har jag i många år haft utsikt över Riddarfjärdens stilla mörkblå vatten och det pampiga Stadshuset här i Stockholm.

Många gånger har jag promenerat på trottoaren utanför, men jag har aldrig tittat in i det på riktigt utan bara sett insidan på tv som den årliga Nobelmiddagen i Blå Hallen.

Med vänner på besök från England som hört att det ska vara fantastiskt fint på insidan så slog vi slag i saken och drog på en guidad rundvandring i Stadshuset.

Guidad tur i Stadshuset

Stadshuset är som det sägs, otroligt vackert på insidan också. Här får besökare inte gå på egen hand utan här följer man med sin grupp och en guide runt på en guidad tur.

Varför är Blå Hallen inte blå?

Under rundvandringen får vi svar på frågor som varför den Blå Hallen inte är blå. Och varför trappstegen är låga och långa?

Den Gyllene Salen

På övre våningen hittar vi den otroligt vackra Gyllene Salen. Här får vi bland mycket annat svar på om det verkligen är riktigt guld på väggarna.

Den vackra insidan

Vackra rum utsmyckade med genomarbetade detaljer. Det andas hårt arbete från en svunnen tid.

Hyra Stadshuset och visningar för barn

Stadshuset erbjuder företag och organisationer att hyra Blå Hallen och Gyllene Salen för olika ändamål. Det finns också speciella visningar för barn i anslutning till skollov.

Hitta till Stadshuset

Stadshuset är beläget på Kungsholmen vid Riddarfjärden och Norr Mälarstrand. Ett stenkast från Stockholms centralstation och är väl värt ett besök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s