När världen stänger ner ❤️

Jag har jobbat 20 år i resebranschen. Det är mer än halva mitt liv. Det är inte bara ett jobb, det är en hel livsstil. Som 19-åring fick jag mitt första heltidsjobb på en researrangörs ekonomiavdelning, sen dess har jag blivit kvar i resebranschen och jobbat väldigt brett. Jag har pluggat till guide i Egypten, jobbat utomlands och gjort resan som reseledare till platschef. Förutom Sverige har Spanien, Grekland, Schweiz och Thailand varit min arbetsplats och hem. Jag har rest över världen. Under åren har jag har varit med om många kriser och katastrofer i vår bransch, som 9/11, hamnade mitt i en jordbävning i Grekland 2003, kom hem från jobb i Thailand 2004 och senare samma år kom tsunamin. Oroligheter, terrorattacker och krig. Askmoln och flygplan som inte får flyga, extremväder, klimathot och flygskam. Nu har vi en ny kris, en katastrof som vi inte ännu sett vidden av. Coronaviruset. En coronakris som drabbar mänskligheten och hela världens finanser. Jag zappar mellan guldbron (eller coronabron som den kanske borde heta med sin guldfärg) och virusinformation. Kan vi förstå, det känns nästan som en sci-fi-rulle. Världen stänger ner. Overkligt och svårt att greppa. Världen förändras timme för timme, men en dag vänder vinden och så småningom har vi en vardag igen, men världen är kanske inte riktigt sig lik längre. Jag tror att vi kommer få en ny sorts vardag, jag tror också att det blir en babyboom runt årskiftet och jag tror att människor fortfarande kommer vilja ge sig ut och upptäcka världen. ❤️

2 reaktioner till “När världen stänger ner ❤️

 1. Hej!
  Hittade till din blogg genom Instagram.
  Ser ut som vi till vissa delar har samma bakgrund. Jag har jobbat som reseledare i ca 30 år, främst med bussar runt Europa. Nu har jag kommit till en ålder där pensionen kommer in på mitt konto och är därmed inte så beroende av jobb, men vilken katastrof det är för resebranschen och jag lider med många av mina kolleger. Jobbar fortfarande lite som reseledare/guide (dock inte under Coronatiden) i Wales, där jag bor och i Spanien, där jag också delvis bor.
  Önskar dig det bästa!

  Gilla

 2. Hej Lena,
  Så kul att du hittat hit! 😊 Vilken härlig blogg du har. Önskar dig det bästa! Ha en fin sommar trots den annorlunda världen vi lever i! 🌸 Hälsningar Sara

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s