Skidresa till Kungsberget

Vi kickstartade årets första vecka med en härlig skidsemester. Jag, min sambo och fem ungar. Fullt ös, många skratt, Björnbusar, vurpor, varm choklad, snö och mycket skidåkning.

Kungsberget Ski Lodge

I Kungsberget finns flera typer av boenden på bekvämt avstånd till skidbackarna. Denna gången bodde vi i Ski Lodge precis vid liftarna.

På bottenvåningen finns en mysig lobby med sköna fåtöljer, brasa och härlig utsikt mot backarna. Här serverades det lättare lunch som het gulaschsoppa och nygräddade pannkakor. På morgonen dukar de även upp en frukostbuffé.

Missa inte deras goda varma choklad med grädde och marshmallows. Perfekt att värma sig med efter en lång dag i skidbacken.

Jag har bott på många hotell men detta var nog det smartaste ”compact living” boendet jag bott på. Allt var genomtänkt, precis allt, in i minsta detalj.

Trots att vi var sju personer på liten yta så kändes det inte alls trångt. Heja Kungsberget!

Kungsbergets skidbackar

När vi besökte Kungsberget var det barmark och vår i luften. Det milda nästan vårliknande vädret till trots var ändå de flesta nedfarter öppna och backarna hade bra med snö.

I Kungsberget finns 12 liftar och 22 pister. Här finns en AUDI Race Arena (selftimerbana), Snow Park, Nintendo Land, skicross-bana, längdskidspår och Big Air Bag.

För de minsta finns barnområdet med barnbacken och skidskola, och så Björnbusarna förstås till barnens stora förtjusning.

Kungsbergets restauranger

Kungsberget har flera app-restauranger (bl a Ski Lodge). Ladda ner deras app, beställ och betala i appen. Sen hämtar du mat och dryck när den är klar. Supersmidigt!

Här kan du njuta av nygräddade pizzor på Sofias Pizzeria, hamburgare på Karins och uppe på toppen ligger Toppengrillen som serverar lunch och fika. Här kan du även ta med dig din egen lunch och grilla själv.

Det finns också många värmestugor och grillplatser på området.

För den som vill unna sig något extra så finns en trevlig à la carte restaurang med bordsservering – Fröken Filipssons. Vissa kvällar har de kvällsbuffé och under middagsserveringen finns alltid en barnbuffé öppen. Dagtid serverar restaurangen en dagens lunch-buffé.

Resa till Kungsberget

Kungsberget ligger endast ca 2 timmars bilfärd från Stockholm och det går snabbt och smidig att ta sig dit med bil.

Vill man istället åka buss till Kungsberget finns Kungsbergets Skidbussar som går från Cityterminalen i Stockholm.

Vi har haft en riktigt härlig skidhelg, tack för denna gång Kungsberget. På återseende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s