Träning och hälsa

Det har varit lite glest mellan inläggen här på bloggen ett tag och det är ett medvetet val. En av anledningarna är att jag mest hållit mig hemma och inte har haft så mycket att skriva om.

En annan anledning är att jag helt enkelt lagt fokus på annat i livet utan att (bokstavligt talat) ligga på latsidan och medvetet omprioriterat lite i livet.

Att ha tid över

Vi är en stor familj med mina tre döttrar, sambo och två bonusgrabbar. Med en familj på sju personer krävs planering, rutiner och inte minst ordning och reda för att få livet att rulla på smidigt.

Det är såklart extra mycket tvätt, inhandling av mat, skjutsningar till träning och läxläsning – men jag älskar det. Även om jag måste erkänna att det har varit lite extra meckigt med att få vardagen att rulla smidigt när man lever mitt i en pandemi. Som att skjutsa in ett par av barnen till skolan i stan i rusningstrafik och sen tillbaka hem till hemmajobbet och periodvis distansundervisning för flera av barnen.

Tid över finns det inte jättemycket av även om vi har det lite lugnare varannan vecka. Men då tvättas det i kapp, jobbas i kapp och laddas upp med storhandling.

Att träna sig till sin bästa form någonsin

I början av året bestämde jag mig för att också ta hand om själv lite mer. Efter ett år med skador och bruten svanskota som avslutning bestämde jag mig i januari 2021 för att träna mig till min bästa form någonsin under 12 veckor. Genom hemmaträning. Jag tog kontakt med min sambos gamla PT som är riktigt grym, för att få ett bra upplägg och träna rätt.

Handlade sen ihop enklare träningsutrustning för hemmaträning (vilket inte var det enklaste så här i pandemitider när många tränar hemma). Kettlebell, justerbara vikter, hopprep (barnens funkar inte så bra) gymboll med mera. Kollar man runt lite går det att få bra priser på det mesta.

Gå ”All In”

Jag gick sen ”all in” med bra kost, sjukt många steg (i både snöstorm och regnrusk) och tuff styrketräning hemma. Att vara konsekvent, att kämpa och inte ge upp. Planering och prioritering är A och O för att få till det. Det är trixigt men går om man inte ger sig.

12 veckor senare och 40 år gammal: -10,6 kg och starkare än någonsin.

Nu har det gått ytterligare ett par månader och jag har fortsatt och levla upp till nästa nivå. Idag är jag ännu starkare och lättare och detta är bara början… 😊

Efter 12 veckor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s