Varm höstsol på Cypern

När vädret är grått, snålblåsten viner om öronen och regnet smattrar smått ilsket mot asfalten, så lockar varm höstsol på Cypern extra mycket.

I länderna vid Medelhavet håller semesterkänslan i sig långt in på hösten.

Födelsedagsfirande på Cypern

Vi begav oss till Cypern i månadsskiftet september/oktober för att fira min sambos födelsedag, koppla av och fylla på med varma semesterminnen. Vi hade en vecka med härligt firande som vi fick dela med vänner från både Sverige och England.

Medelhavet om hösten

Jag älskar Medelhavet om hösten. Dagarna har en behagligt varm temperatur. Havet är uppvärmt efter en lång varm sommar. Mindre trängsel, kortare köer och lugnare tempo. Ja, listan kan göras lång. Som det vackra gyllene höstljuset – speciellt de ljuvliga timmarna innan solnedgången. Att bara få vara, ta dagen som den kommer och tanka energi.

All Inclusive på Blue Star Atlantica Mare Village

För bekvämlighetens skull valde vi ett All Inclusive-hotell. Vi bodde på Blue Star Atlantica Mare Village i Ayia Napa. En härlig resort mysigt utformad som en liten by. Här finns många rum som har direkt utgång till pool från terrassen sk. swim up/swim out-rooms.

Hotellet har två fina poolområden. Ett mellan stranden och och bufférestaurangen och ett lite längre in på hotellområdet.

Det finns också ett vattenland för lek, plask och härliga åk som passar både stora och små.

Precis vid hotellet finns en fin liten sandstrand med mjuk gyllengul sand, söta parasoller med halmtak och kristallklart vatten.

Förutom buffé kan du äta bland annat italienskt, grekiskt och japanskt. Här finns också en favorit, den mysig grillrestaurang under bar himmel vid stranden. Maten är god och vällagad.

Meze-middag i Ayia Napa

En kväll tog vi oss in till Ayia Napa för att äta en riktig meze-middag med cypriotiska smårätter. Vi hade fått tips av lokalbefolkningen och hamnade på en fantastiskt bra taverna – Taverna Napa. Rustikt, hemlagat och fantastiskt gott! Här läggs krutet på maten, inte på inredningen. ❤️

Promenera till centrala Ayia Napa

Vi tog en långpromenad in till Ayia Napa. Vid hotellet börjar en väg längs havet, naturen är karg, likt ett månlandskap på sina ställen. Vägen tog oss förbi både en fin liten sandstrand, badvik och en restaurang.

Sträckan är ca 3 km lång och sen är du framme i lite mer centrala delar av Ayia Napa.

Hejdå Cypern!

Hejdå Cypern! Vi ses igen! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s