Staycation på Downtown Camper by Scandic

Mitt i pandemin fyllde jag 40 år. Hipp hipp hurra! Lite annorlunda att inte kunna fira en sån milstolpe fullt ut. Istället för att fira stort blev (och blir) det många mindre firanden resten av året. Som den härliga skidsemestern med familjen, en mysig staycation med tjejkompis och den fantastiska överraskningsfesten som min sambo fixat åt mig och mina tjejkompisar. ❤️

Staycation med tjejkompis

En vårdag när regnskurarna avlöste varandra, körsbärsträden stod i full blom och den isande snålblåsten bet i kinderna checkade jag och en tjejkompis in på Downtown Camper by Scandic för en mysig staycation med middag på restaurang och avkopplande spa.

En riktigt härlig energi-boost att få fira lite, se lite folkliv och få lite miljöombyte för en stund. Självklart med säkert avstånd till andra och med hänsyn till alla extra rutiner och riktlinjer.

Downtown Camper by Scandic

Ett stenkast från den stenhårda Plattan, storstadspulsen vid Sergelstorg och nyrenoverade Gallerian med sina många butiker. Uppe på Brunkebergstorg, mitt i hjärtat av Stockholms City ligger hotellet Downtown Camper by Scandic i förvånansvärt tysta och lugna kvarter.

Ett basecamp för urbana upptäckare

Ett mysigt livsstilshotell som blandar natur och friluftsliv med storstad på ett laidback sätt. Här har jag varit flera gånger tidigare på event, AW, spabesök och staycation. Hotellet är stort men sina 494 rum men känns ändå personligt, mysigt och ombonat.

Ett basecamp för urbana upptäckare som de själva säger.

Hyr kajak, longboard eller cykel

Hotellet har en bra restaurang och bar för skönt häng, gym och ett härligt wellnessområde med takterrass och uppvärmd utomhuspool. Här finns allt du behöver.

Upptäck Stockholm på ett nytt sätt, både longboard, kajak och cykel finns att hyra.

Ta med hela kompisgänget, de största rummen tar 6-12 personer och kallas Camper Co-Living.

Måste ge ett litet extra plus för supersköna sängar och en grym frukostbuffé som har allt.

Middag på Taverna Brillo

Det blev också en supermysig middag på Taverna Brillo vid Stureplan. Fantastiskt att äntligen äta ute på restaurang, känna ljuvliga dofter leta sig ut från restaurangköket, klirrande glas, lite musik som skvalar i bakgrunden och sorlet… det härliga ljudet av människor som småpratar och skrattar.

Bara atmosfären gör själen glad och maten också, den var fantastiskt god.

Vi hade ett bord fram till 19 och tog sen en långpromenad runt stan, såklart blev det en sväng till Kungsträdgården för det obligatoriska fotot med körsbärsblommorna.

Innan, under och efter

Tänk hur pandemin fått oss (eller i alla fall mig) att älska livet lite extra när vi nu kliver över till ett förhoppningsvis ”post covid-läge”. När livet plötlisligt mäts i innan, under och efter covidpandemin.

Att stanna upp, reflektera, omvärdera och uppskatta. Att leva här och leva nu.

Frukosten är halva upplevelsen

Älskar du också långa mysiga hotellfrukostar med massor av gott? Då har du kommit rätt! En perfekt cappuccino, nygräddade frasiga våfflor, overnight oats med kokos, solmogen vattenmelon, äggröra, smarrig smoothie och energiboosta dig med grön juice gjord av spenat, ingefära och citron.

Lagom med folk, lätt att hålla avstånd till andra och handsprit överallt. Det går även att äta frukosten på rummet. Om det var gott? Det var fantastiskt gott!

Jag bara älskar långa mysiga hotellfrukostar. Det är liksom halva hotellupplevelsen. Slå sig ner, njuta sakta av en massa gott och samtala länge om stort och smått. Göra planer för en ny dag. Det blev en lång härlig mysfrukost, jag tog en extra cappuccino och pratade om livet.

The Nest Wellness – en urban retreat

Missa inte ett besök på hotellets wellnessområde – The Nest Wellness. Högst upp vid sidan av den supermysiga cocktailbaren ligger wellnessområdet. Ute på solterrassen hittar du den uppvärmda utomhuspoolen med perfekt temperatur och utsikt över Stockholms takåsar.

Här finns också bastu, relax, DIY-behandlingar och upplevelseduschar.

Plats måste bokas i förväg, endast ett fåtal gäster samtidigt. Lugnt och rofyllt – som balsam för själen… ❤️

2 reaktioner till “Staycation på Downtown Camper by Scandic

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s