Tillbaka i mitt älskade Grekland

-Cabin Crew, please take your seats for landning! Pling så tändes säkerhetsbältessymbolen i taket och vi påbörjade inflygningen över den grekiska ö-världen med slutdestination Rhodos.

Ena taxidi – en resa

Ena taxidi – en resa på grekiska och historien om varför taxibil heter just taxi… eller det är i alla fall vad grekerna själva säger.

”Att resa är att leva” låter det kända ordspråket som H.C. Andersen myntade sisådär år 1844. För mig är det lite så mitt liv är.

Förutom att jag älskar att resa och upptäcka världen har jag också jobbat i resebranschen i mer än 20 år. Min kärlek till resandet startade med min första charterresa till Kreta som 14-åring. Jag fick som 19-åring mitt första riktiga heltidsjobb på ekonomiavdelningen hos en av Sveriges största researrangörer. Under åren har jag bytt bolag ett par gånger. Jag har jobbat både utomlands och hemma i Sverige med olika arbetsuppgifter.

Nu är jag tillbaka i Medelhavslandet som väckte min kärlek till resandet för snart tre decennier sedan.

Att äntligen vara airborne

Nu har jag också gjort min första flygresa sen pandemin lamslog en hel värld. Som jag längtat! Att äntligen få boarda och vara ”airborne” den där känslan ni vet att vara ovan molnen. Att vara på väg någonstans för att upptäcka något nytt.

Det går inte att beskriva jublet och applåderna när det fullbokade flyget med förväntansfulla resenärer landadade på Rhodos flygplats mitt i augustinatten. ❤️

Glädje och tacksamhet

Glädjen och tacksamheten hos lokalbefolkningen när gästerna återvänder igen går inte att ta miste på. – Utan er klarar vi oss inte säger taxichauffören till mig och tillägger; -Jag har jobbat som bankchef i 15 år, men fick byta bana när finanskrisen kom. Sen kom Covid och så tystnar han… Vi behöver tänka om och tänka nytt. Nästa taxichaufför jag mötte var en småbarnsmamma.

TUI Blue Atlantica Aegean Park

Vi bodde på ett härligt mellanstort, strandnära familjehotell – TUI Blue Atlantica Aegean Park med All Inclusive. Strand, pooler och ett vattenland som delades med grannhotellet. Lugnt, skönt, god mat, avkoppling och inte minst, äntligen tid för varandra.

Till yngsta familjemedlemmens förtjusning fanns barnpool, små vattenrutchkanor och så kom Bamse på besök. 🥰

Lindos – Rhodos vita pärla

Jag tog en morgontur till bergsbyn Lindos för en tidig frukost på stan. När vädret är som behagligast och trängseln som minst, för Lindos är ett populärt utflyktsmål.

Den pittoreska lilla vita bergsbyn, det antika citadellet Lindos Akropolis högt upp på berget och tre små fina sandstränder gör att Lindos är väl värt ett besök.

Souvenirshoppar, små butiker, caféer och restauranger ligger tätt längs Lindos kullerstenslagda gränder som slingrar sig längs berget.

Lindos är som tagen från ett vykort med sina pittoreska vitkalkade hus.

Är det inte krångligt att resa nu?

-Är det inte krångligt att resa nu? Den frågan får jag gång på gång. Det var både enklare och smidigare än jag trodde det skulle vara. Trots att vi reste med fem barn i åldrarna 2-16 år.

Ett par av oss åkte på sitt ”covidbevis” och ett par av oss åkte på antigentest med reseintyg. Sen behöver alla som ska resa in i Grekland fylla i ett dokument per familj online. Ett sk. PLF-dokument (Passenger Location Form) med syfte att informera vart i landet turisterna befinner sig under semestern.

Munskydd behövs på flyget och tas av när du äter och dricker ombord. Reglerna utomlands ändras ofta. När vi var i Grekland behövdes munskydd i alla fordon, inomhus och endast utomhus vid risk för trängsel. Annars var allt nästan precis som vanligt.

På återseende!

Vi säger tack och hejdå Grekland, vi ses snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s