Spahelg på The Steam Hotel

I höstas överraskade min man mig med en spaweekend på The Steam Hotel som ligger vägg i vägg med äventyrsbadet Kokpunkten i Västerås. Inget äventyrsbad för oss denna gång. Vi lämnade barnen hemma och för en helg med avkoppling och återhämtning.

Foto: The Steam Hotel

Ångkraftverk och inredning

Hotellet är ett stort gammalt ångkraftverk som varsamt renoverats till ett fantastiskt hotell i 18 våningar med 227 rum, en rooftop-restaurang med vacker utsikt, spa och mycket mer.

Att stiga in på hotellet är en mäktig upplevelse, här finns inredning med många detaljer från en svunnen tid. Inredningen avspeglar en industriell råhet med betong och rör blandat med en industriromantisk stil som gör inredningen unik och vacker. Sin storlek till trots känns hotellet ombonat och personligt.

Foto: The Steam Hotel
Foto: Privat

Voltage Lounge Spa Club – utomhuspool med utsikt

The Steam Hotels spa – Voltage Lounge Spa Club är ett 800 kvm stort och mysigt spa-område. En långsmal terrass med uppvärmd utomhuspool, och en fantastisk milsvid utsikt över Mälarens vatten, en relaxavdelning och en inomhuspool.

Blanda basturitualer, med pooldopp och iskall dusch. Värm dig framför den öppna brasan med ett glas bubbel eller bara koppla av.  För den hungriga finns Pan Asian Raw Bar som serverar asiatisk mat, och glöm inte att se den vackra solnedgången över Mälaren.

Spaavdelningen har en åldersgräns på 16 år (16-18 år i målsmans sällskap).

Foto: The Steam Hotel
Foto: The Steam Hotel
Foto: The Steam Hotel

Mat, dryck och aktiviteter

Hotellet har förutom sin Raw Bar även två restauranger Chamberlin och Locavore. Vi åt en utsökt trerätters-middag som ingick i vårt spa-paket på den förstnämnda restaurangen som är belägen på bottenvåningen. Locavore är belägen på våning 18 och bredvid restaurangen finner du en cocktailbar som är en av hotellets fem barer.

Hotellet har även pingis, shuffelboard och gym. Och att inte att förglömma – helt fantastiskt sköna sängar!

Foto: The Steam Hotel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s