Härligt hembakat på Herrängens Gård

Idag på årets troligen varmaste dag hittills besökte jag och min mammagrupp mysiga Herrängens Gård.

En gård med anor från 1600-talet, vackert belägen i mysig miljö invid sjön Långsjön i Herrängen här i Älvsjö där jag bor. Gården har också gett namn åt stadsdelen Herrängen.

Herrängens Gård i ny regi

Första gången jag besökte Herrängens Gård var i höstas på höstmarknad. Det serverades fika, lokala produkter fanns att köpa, hantverk, fiskdamm och ponnyridning för barnen bland annat.

Nu har HG’s fått nya ägare, varsamt piffats upp och drivs av Sofie, Cecilia och Jimmy som står i köket. HG’s mysiga matcafé har i skrivandets stund öppet torsdag-söndag.

Bakat med kärlek

Här bjuds på hembakat och hemlagat med en personligt touch och hög mysfaktor. Det har lagts krut på råvaror och det märks att dessa människor verkligen brinner för vad de gör. Här hittar du söta bakverk, matiga frukostbowls, mumsiga mackor, dagens lunch, sallad, soppa och mycket mer. De har även glutenfria alternativ. Det finns allt från nybryggt kaffe till svalkande bubbel. Menyn sätts veckovis och råvarorna följer säsongen.

Det lilla extra genomsyrar hela besöket, från det personliga bemötandet av personalen, utbudet av bakverk och mat till snygga uppläggningar vid servering. Till och med HG’s toaletter har fått extra omsorg. Titta förbi så förstår ni vad jag menar. 🙂

Egen gårdsöl och dukat för fest

Den 5 april 2019 lanseras deras alldeles egna Gårdsöl med en after work. I vår kan du träna Soma Move, fira Valborg och besöka matmarknad på HG’s. De erbjuder catering och lokalerna passar utmärkt att hyra för både fest och möten. Vackra kakelugnar, inrett med romantik och gammaldags charm som för en tillbaka till en svunnen tid.

Uteservering och barnvänligt

Den härliga gårdsplan bjuder på gott om utrymme för barnvagnar utan att det känns trångt. De har även laddat upp med ett gäng barnmatstolar för de små. Den stora toaletten har även skötbord.

Missa inte ”Scrappy Hour”

Överbliven mat och bakverk från helgen säljs till halva priset på söndagar mellan klockan 16.00-17.00 för att minska matsvinnet. En riktigt bra idé tycker jag. Glöm inte att ta med din egen matlåda/emballage!

Kort och gott kan jag bara säga, vi ses snart igen HG’s!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s