London Weekend

Nyss hemkommen från en liten weekendtripp till London för att hälsa på vänner. Londonborna frös och tyckte att det var svinkallt ute, det var visst den kallaste helgen hittills denna vinter.

Medan jag glatt knäppte upp jackan +5 grader, gröna gräsmattor, blå himmel och sol. Både snöfritt, halkfritt och slaskfritt! Härligt!

Sightseeing och tunnelbana med barnvagn

Vi tog tunnelbanan in till citykärnan. Det blev en shoppingtur på Oxford Street och mysig lunch, vinkade till Buckingham Palace, passerade Piccadilly Circus och tog en sväng till Covent Garden.

Många trappor, mycket bära barnvagn uppför och nedför. De flesta tunnelbanestationerna är byggda för väldigt väldigt längesen, och det fanns helt enkelt ingen hiss på den tiden.

Hippa Brixton Market och David Bowie

För er som vill se något annat än city kan jag rekommendera Brixton i södra London. Vi bodde på några kilometers promenadavstånd, och promenerade längs radhuslängor, små butiker och gröna parker.

Brixton är en stadsdel som blommat ut under de senaste åren. Det är också stadsdelen där David Bowie växte upp. Mittemot Brixton Station finns en vacker minnesplats med hans porträtt målat och inglasat på en husvägg.

Missa inte populära Brixton Market på Brixton Station Road som just nu rustas upp. Här finner du frukt, fisk, grönsaker, kött och en massa prylar. Vägg i vägg med små hippa caféer, matställen och street food. Marknaden är belägen både utomhus och inomhus.

Slå dig ner på små mysiga restauranger med lite hål i väggen-stuk inne på marknaden, lite bohemian chic och väldigt ”inne” enligt Londonborna.

Beskåda fantastisk ”street art” när du promenerar runt i Brixton.

Ta tunnelbanan till Brixton Station

Du tar dig smidigt hit, Brixton Station ligger precis bredvid marknaden. Ta tunnelbanan till Victoria Lines slutstation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s