Staycation – Haymarket by Scandic

I helgen var jag iväg på en mysig Staycation – visst är en minisemester på hemmaplan ett perfekt sätt att hämta andan och varva ner? Att komma bort en sväng, om än bara för ett dygn, utan att behöva resa alltför långt bort.

Vi bodde en natt på fantastiska Haymarket by Scandic. Detta var mitt andra besök på hotellet, och jag tycker verkligen att hotellet är något extra.

För att fira kärleken

Jag tog med min yngsta dotter på snart fem månader och min man till Haymarket. Hotellet ligger centralt beläget på Hötorget i Stockholm.

En klok vän sa till mig en gång att hennes man brukar säga att man inte får glömma att ”vattna sina blommor”. Stanna upp visa lite extra uppskattning till sina vänner, nära och kära. Väldigt fint tycker jag.

Kärleken behöver inte bara firas på Alla Hjärtans Dag. ❤️

PUB och art déco-hotell

Det anrika varuhuset PUB på Hötorget i Stockholm känner nog många till. PUB öppnade sin första butik redan 1882. Varuhuset stängde för gott 2015 och totalrenoverades varsamt.

Året därpå stod ett fantastiskt hotell klart – vackert designat á la 1920-talets elegans – Haymarket by Scandic föddes.

Med känsla för detaljer

Hotellet är stilrent utsmyckat in i minsta detalj med känsla, och jag fullkomligt älskar stilen. Roséguld, trägolv, mönster, pastellfärgerna mot det svartvita och de vackra designade tapeterna. Wow!

Hotellet har 401 rum från de minsta som heter Cozy till stora Master Suite. Att sängarna är fantastiskt sköna och kuddarna fluffiga gör det ännu bättre.

Greta Garbo & frukostbuffé

På hotelles entréplan finner du caféet Gretas döpt efter Greta Garbo, och den sofistikerade cocktailbaren Americain – ett perfekt ställe att starta eller avsluta en kväll på stan.

Brasseriet Paul’s hittar du på första våningen med utsikt mot foajén, Hötorget och Kungsgatan. Här serveras även en helt fantastisk frukostbuffé. Från äggröra, prinskorv, plättar med sylt och grädde, knaperstekt bacon, hemgjord müsli till overnight oats med bär och kardemumma, frasiga croissanter, fluffiga lussekatter, andra små utsökta bakverk och mycket annat.

Efter ett härligt dygn på Haymarket kan jag bara säga – på återseende!