Välsmakande brunch på Långbro Värdshus

I helgen besökte jag populära Långbro Värdshus här i Älvsjö där jag bor. Långbro Värdshus är beläget i den omtyckta parken Långbro Park, som var en del av det numera nedlagda gamla sjukhusområdet med anor från 1900-talet.

Ståtliga Långbro Park

Det sägs att parken var en av Europas vackraste sjukhusparker. Byggd med inspiration från England, och influenser från tyskromantiska parker. Parken har en vacker damm med fontäner som ramas in av maffiga träd och härliga grönytor. Här hittar du bland annat det mysiga caféet Långbro Bakficka, och omtyckta restaurangen Långbro Värdshus.

Helgbrunch på Långbro Värdshus

Den mysiga miljön, deras goda mat och trevliga uteservering har gjort att jag besökt Långbro Värdshus många gånger tidigare, och väckt min nyfiken för deras helgbrunch.

Så i helgen besökte jag värdshusets brunch tillsammans med min man och yngsta dotter.

Hemtrevlig, vällagat, välsmakande och bra service. Det märks att krut lagts på bra råvaror. Här finns mycket gott att välja mellan.

Nygräddat bröd, utsökta charkuterier, spännande sallader, primörer, fisk och skaldjur. Varma rätter, soppa, härliga delikata små efterrätter, bakverk och mycket mer.

Brunch med barn

Vår dotter på 7 månader hade precis ätit lunch, och vi tänkte att hon skulle få sova middag i vagnen under brunchen.

När vi kom fram fick vi veta att barnvagnar inte är tillåtna inomhus, och att brunchen inte fick förtäras på uteserveringen. Så vi fick tänka om.

Sagt och gjort, vi låste fast barnvagnen i cykelstället utanför restaurangen, och så fick hon sitta i barnstol vid bordet istället. Det gick jättebra ändå, hon höll sig vaken genom hela brunchen.

100-lappen på onsdagar

På Långbro Värdshus serveras också lunch, och a la carte på kvällen.

Titta förbi på onsdagar då erbjuds 100-lappen. För hundra kronor får du pröva på nått nytt, här erbjuds spännande mat- och dryckesaktiviteter. Kika in på Långbro Värdshus Facebook-sida så ser du vilka aktiviteter för 100 kronor som erbjuds på onsdagar.

Långbro Utegrill

En av mina personliga favoriter slår upp portarna i mitten av maj – Långbro Utegrill och Bar. Här grillas det utanför värdshuset.

Njut av grillat, härliga sommarrätter och svalkande drycker hela sommaren på den mysiga uteserveringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s