Staycation på Elite Hotel Marina Tower i Stockholm

Roadtrippen till västkusten gav mersmak på resandet. Jag och familjen älskar verkligen att bo på hotell. Ni vet de sköna hotellsängarna, fluffiga täcken och de där långa mysiga hotellfrukostarna – utan stress och tider att passa.

Sagt och gjort vi spontanbokade en härlig staycation på mysiga Elite Hotel Marina Tower hemma i Stockholm den sista semesterhelgen i somras. ❤️

Saltsjöqvarn – hotell i en vacker historisk kvarnbyggnad

Hotellet är ett fyrstjärnigt hotell i stilren design inrymt i en historisk kvarnbyggnad på Saltsjöqvarns kaj i Danvikstull. Härifrån har du närhet till både Södermalm, Hammarby Sjöstad och Nacka. Du har också en vacker utsikt över Stockholms inlopp och nöjesparken Gröna Lund på Djurgården.

På hotellet finns förutom mysiga hotellrum i varma toner, SQ Bar & Restaurang med uteservering i soligt läge på kajen och ett härligt spa för extra avkoppling – Sturebadet Marina Tower Spa. Hotellet har också 14 mötesrum och det största tar upp till 400 personer.

Sturebadet Marina Tower Spa erbjuder en fin spa- och träningsanläggning med pool, jacuzzi, bastu samt turkiskt hamam. Här finns även en medlemsklubb med gym.

Vi hann tyvärr inte besöka spaet denna gång, ytterligare en bra anledning för att återvända till hotellet.

I hotellets foaje finns ett café och bar i modern design.

Lyxa till det lite extra och boka Tornsviten med takterrass

Hotellet känns personligt, välskött och har väldigt trevlig personal. Det finns 186 hotellrum i olika prisklasser och den finaste av dem alla är Tornsviten på hela 109 kvadratmeter – för dig som önskar det lilla extra. Tornsviten är belägen högst upp i byggnaden med en takterrass och utsikt över Stockholm.

(Bilderna på hotellrummet är från vårt fina Deluxrum.)

Restaurang och uteservering

Vi hann med en stund i solen på uteserveringen, supermysigt och med ett perfekt solläge. På kvällen åt vi en middag på hotellets restaurang SQ Bar & Restaurang som har en nordisk inriktning på köket och satsar på kvalitet, närodlat och hållbart. Bekvämt och bra då vi hade med vår dotter på två år. Jag skulle dock önska lite mer kärlek till matlagningen annars hade vi en mysig middag i solnedgången på uteserveringen.

frukostBUFFÉ med högt betyg

Hotellets frukost var över förväntan, det fanns en massa gott och frukostbuffén får ett högt betyg av mig. Extra plus för de lyxiga belgiska våfflorna och det vackra porslinet.

Trots att vi lever i en ny typ av vardag med extra försiktighet och restriktioner så flöt frukosten på jättebra. Vi höll avstånd, handsprit fanns och engångshandskar till alla. Kanon!

Ta båten från hotellet till Nybrokajen på Östermalm

Från hotellet tar du dig in till citykärnan på bara några minuter med buss eller taxi. Ta en långpromenad till tunnelbanan i Slussen eller hoppa ombord på båten utanför hotellet.

Det mysigaste och vackraste färdmedlet är båt. Utanför hotellet finns en båthållplats och du tar dig enkelt in till Östermalm och Nybrokajen på ca 10 min. SL-biljett och Stockholmskortet gäller som färdbevis ombord på båten märkt SL. Du behöver ha en biljett innan du går ombord på båten. 

På helger under sommarhalvåret kan du även åka med bolaget Ressels båt “M/S Emelie”. Biljett kan köpas ombord.

För dig som har med dig bilen finns ett parkeringsgarage i anslutning till hotellet.

Vacker promenad och Boule & Berså

Passa på ta en promenad längs vattnet. Ett stenkast från hotellet ligger Boule & Berså där du kan pröva lyckan i boule.

Tack och på återseende

Vi var jättenöjda hela gänget, tack och på återseende Elite Hotel Marina Tower.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s